Adviesgroep Julianapark Hillegom

Bedrijfsteam

Luc Klinkhamer

In 2008 ontving onze Hillegomse Luc Klinkhamer de hoogste Amerikaanse Award omdat hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Amerikaanse vaste plantensector. De onderscheiding wordt niet ieder jaar uitgereikt en gaat maar zeer zelden naar een buitenlander. Luc geeft aan een vorm van waardering is voor wat je hebt gedaan. 

Hij zit al vijftig jaar in het vak. Begon op zijn veertiende jaar in Hillegom bij de vaste plantenkweker N. Weijers. Vanaf 1970 werkte hij bij Bakker, waar hij de leiding had over de vaste plantenafdeling. In 1984 startte hij bij het CNB, als vertegenwoordiger voor vaste planten. Hij werkte daar 25 jaar. Dat hield in: contracten tussen kweker en bedrijven tot stand brengen. hij is altijd op zoek naar nieuwe soorten via kwekers, veredelaars en botanische tuinen. Nieuwe producten zoeken en uittesten. Drie maanden per jaar is hij op reis in onder meer in Azië, Nieuw Zeeland en Amerika'. Hij was ruim 60 jaar actief in de vaste planten sector actief. Sinds 2009 met pensioen.

Bedrijfsteam

Onno de Vries

Onno is geboren in IJmuiden en volgde daar de opleiding voor hovenier in Haarlem en Amsterdam.

Hij werkte bij een hovenier en heeft veel tuinen op de grote landgoederen aangelegd.  Hij werkte van Heemskerk tot Bloemendaal . Later is Onno gaan werken bij Keukenhof om vervolgens tot zijn pensioen te werken bij Bakker als Kwaliteitsmanager. Onno staat nog vaak voor Groei en Bloei op Keukenhof. Onno bezoekt nog altijd alle vakbeurzen en heeft een ongekende kennis over tuinplanten en hun verzorging.

Onno is ook een zogenaamde lopende encyclopedie hij kent nagenoeg alle gecultiveerde vaste planten bij naam en hun bijzonderheden. Een grote verteller en zeer enthousiaste vakman.


Frank Vester

Frank Vester is in 1961 geboren in Hoofddorp en komt uit een groot gezin van 10 kinderen. Zijn ouders hadden een gemengd akkerbouw/veeteelt bedrijf. Al snel is dat bedrijf verhuisd naar de Beinsdorp. Daar was Frank al jong bezig met de groenten- en siertuin en heeft hij de liefde voor het vak hovenier opgedaan. Na de opleiding MAVO en Tuinbouwschool, samen met zijn broer, begonnen met een kwekerij voor vaste planten. Na acht jaar keihard werken een succesvol bedrijf te hebben opgebouwd, toch gekozen voor het hoveniers vak. Daarvoor alle opleidingen gevolgd maar ook bij verschillende hoveniers gewerkt om het vak goed onder de knie te krijgen.  Daarna met alle kennis toch nog terug bij het bedrijf, dat inmiddels door Van der Lans is overgenomen en daar vooral gewerkt aan de uitbreiding van het assortiment. Het bedrijf Van der Lans is inmiddels een begrip in de plantenwereld. 15 jaar geleden is Frank een hoveniersbedrijf gestart in Hillegom. Daar komt zijn enorme kennis van planten en de wijze van verzorgen het beste tot zijn recht. Frank verzorgt ook cursussen natuurlijk tuinieren bij de Culturele raad in Hillegom. En nu komt hij het adviesteam van de Stichting Julianapark Hillegom versterken.

Bedrijfsteam

Jos Eijking

Jos is opgegroeid in een agrarisch milieu. Na HBS, middelbare tuinbouwschool en militaire dienst in 1966 is hij gaan werken bij Rijkstuinbouw Voorlichtingsdienst in Lisse, met specialisatie in bijzondere bolgewassen en vaste planten. In 1970 in Hillegom komen wonen. Aanvullende opleiding aan Hogere Tuinbouwschool voor onderwijsakte. Kleinschalige kwekerij begonnen in aanvankelijk lelies en later voornamelijk vaste planten. Nauw betrokken geweest bij ‘bloembolleninvulling’ van de Floriades in 1972, 1982, 1992 en 2002 maar ook vergelijkbare tentoonstellingen in Japan, Duitsland, China, Korea en Thailand. Vanaf 1990 werkzaam geweest bij Internationaal Bloembollen Centrum in Hillegom, verantwoordelijk voor deelname aan internationale tentoonstellingen en teelttechnische voorlichting in vooral opkomende markten in Azië en Oost Europa. Gedurende 35 jaar nationaal en internationaal actief als jurylid op uiteenlopende sierteelt tentoonstellingen. Nog steeds actief als jurylid en voorzitter Nederlandse Dahlia Vereniging.