Het Speelkasteel

Odoo + afbeelding en tekst

De kasteelruïne is gebouwd in 1993 door de kunstenaars Tony Gerlach en Maarten Dekker. Het is als kunstwerk “Het Kasteel” gebouwd op de speelplaats van de voormalige Hilmare school. Werk groep Julianapark, later Stichting Julianapark, heeft bij het vertrekken van de school aangegeven dat dit een bepalend object is voor de buurt en het graag wil behouden.

Begin 2018 hebben we als Stichting samen met de Gemeente Hillegom het kasteel laten keuren om als speeltoestel te kunnen fungeren.

Na de eerste keuring heeft de stichting een aantal aanpassingen gedaan aan de kasteelruïne om hem goed te laten keuren. Een van de aanpassingen was een grote strook valzand om de kasteelruïne heen.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

In mei 2018 hebben we een certificaat keurmerkinstituut ontvangen waarmee het goedgekeurd is als speeltoestel, het speelkasteel!

In het ontwerp van het Julianapark heeft de kasteelruïne steeds een bepalende plek gehad en heeft ook in het uiteindelijke park een centrale plaats.

De kasteelruïne spreekt de stichting zo aan dat het het als logo van de stichting is gaan gebruiken. Het logo is ontworpen door de kunstenaar Henny Witjes uit Haarlem.